top of page

Twee vrachtwagens voor Tosec Plaatbewerking in Zwolle


Truck met oplegger van Tosec Plaatbewerking Zwolle

Onlangs kwam via oude bekende Renco (van De Roon Reclame) het verzoek tot mij om eens naar het ontwerp van een vrachtwagenbestickering te kijken. Men had iets laten maken maar was er niet tevreden over, wellicht had ik een beter idee.


Ideale situatie: ontevredenheid over een andere ontwerper, ruimte voor verbetering en vooral, ruimte om het helemaal anders te doen. Je kan alleen maar winnen eigenlijk.


Eerst maar eens een analyse gemaakt: wat mankeert er aan het eerder gemaakte voorstel, en wat wil men graag zien. Daarover was een aantal zaken duidelijk: het logo was eindelijk company-breed doorgevoerd, er was een lettertype en een paar kleuren waarvan zwart de achtergrond was. In een hal was al een muur mooi mat zwart geschilderd met verder alleen het logo er overheen.


Ik dacht: laten we dat nou eens als uitgangspunt nemen. En dan moeten we nog uitleggen wat het bedrijf, staalverwerker Tosec uit Zwolle, doet: snijden, frezen, zetten en lassen. Met name dat snijden is totaal indrukwekkend: gigantische machines snijden plakken staal van 10cm dik (!) met laser of plasma volledig computergestuurd (uiteraard) in 100% nauwkeurige stukken.


Op foto's komt dit niet uit de verf. Bovendien moet je van die andere activiteiten dan ook allemaal (even onduidelijke) foto's laten zien. Dit vroeg om een meer generieke, abstracte aanpak, zonder zeggingskracht te verliezen. Onderstaand filmpje toont de gedachtengang die ik gepresenteerd heb.De klant zelf kwam met idee om de laserlijnen allemaal huisstijl-geel te maken. Veel beter natuurlijk! Nu nog mooi aansluitend op die vrachtwagen zien te krijgen. Dankzij het geduld van Renco de Roon van De Roon Reclame en Peter Broekhart van spuiter/plakker Kooiker, de bereidheid van Klomp Transport om hun wagens vier dagen te missen en natuurlijk opdrachtgever Tosec is het allemaal precies zo geworden als de bedoeling was. Zie hier het eindresultaat:Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page