top of page

Opruimactie zwerfafval


Truck met oplegger van Tosec Plaatbewerking Zwolle

Voorman Nardus van de Verenigde Zaken van Kampen had weer eens een lumineus idee: de jeugd van Kampen zwerfafval op laten ruimen en belonen met Duiten, dat handige muntje waarmee je kunt betalen bij de Kamper middenstand en waarvan de opbrengst naar de verenigingen gaat.


Daar moet een plan voor bedacht worden. 'Zwerfafval' is geen aantrekkelijk woord, eerder het tegenovergestelde. Daarmee krijgen we de jeugd niet op de been. Superhelden zijn wel populair. Als we die dat vuil nou eens op laten ruimen en tegen de jeugd zeggen dat ze zelf een superheld kunnen worden?


Eerst eens aan een goede superheld gewerkt, eentje van het niveau Pixar, zeg maar. En gebrand in de VZK huisstijl natuurlijk. En waar bereiken we die kids? Op school natuurlijk, en op insta. En hun ouders op Facebook en in de krant. Paginagrote advertenties, posters en flyers online en naar alle basisscholen en sportverenigingen in de gemeente, op straat geflyerd, geen moeite gespaard. En toen, 3 zaterdagen in oktober, kwam de jeugd naar buiten om de wereld te redden!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page